Energietoeslag

 

Beste gasten van Achteraf,

Eerder dit jaar werden wij al geconfronteerd met stijgende inkoopkosten.
De sterk gestegen inkoopkosten voor onze gerechten hebben wij maar gedeeltelijk doorberekend in de menuprijzen. Dit hebben we gedaan om uitgaan betaalbaar te houden en het sociaal belang van de horeca voor onze gasten te waarborgen.
Hierdoor zijn de marges echter laag en is de rek er inmiddels uit.

En nu kampen wij, net als een groot deel van Nederland, met een torenhoge energierekening. Onze gas- en elektrarekening is nu al vier keer hoger dan vorig jaar. Om te overleven hebben wij geen andere keuze dan om per 15 september een energietoeslag te gaan heffen van € 2,50 per diner per persoon (alleen voor diner en geldt niet voor lunch en voor kinderen). Deze toeslag is enkel en alleen om de energiekosten te dekken en ons niet de das om te doen.Zodra de energieprijzen normaliseren stoppen wij direct met de toeslag.Het gaat ons om transparant te zijn en dat u precies de reden weet van de toeslag en verhogen daarom niet klakkeloos onze menuprijzen.

Wij hopen op betere tijden en blijven natuurlijk de heerlijkste grillgerechten serveren met een glimlach. Maar we hopen vooral dat de energietoeslag van tijdelijke duur is en dat u, als onze zeer gewaarde gasten, begrip hebben voor deze situatie.

Hartelijke groet,

 

Team Achteraf